Läkare med stetoskop runt halsen som visar surfplatta för student med stetoskop

Lära ut auskultation med utmärkt akustik.

Rätt stetoskop är viktigt när man ska lära ut auskultation.

Vi inser vilket värde du sätter på att lära ut auskultation till sjuksköterske- och läkarstudenter. Att hjälpa framtida kliniker att lära sig konsten att lyssna med stetoskop är avgörande för att utveckla deras diagnostiska och övervakningsfärdigheter.

Att lära studenter att auskultera börjar med ett stetoskop som är lätt att använda, med en akustik som hjälper dem att höra ordentligt. 3M™ Littmann® stetoskop är de yrkesverksammas val av samma skäl som de är ett utmärkt val för studenter – de är välgjorda, exakt konstruerade stetoskop som erbjuder den höga akustiska känslighet som alla kliniker, oavsett erfarenhetsnivå, behöver.

3M™ Littmann® Classic III™ stetoskop och 3M™ Littmann® Cardiology IV™ stetoskop är högkvalitativa stetoskop som stödjer sjuksköterske- och läkarstudenter i deras lärande. Att välja ett stetoskop som de kommer att kunna fortsätta använda även efter utbildningen är en investering studenter kan göra i sin utbildning och framtid.

Flytande membran kan göra det lättare att lära ut auskultation.

Flytande membran är en annan funktion som gör stetoskopen Classic III och Cardiology IV till utmärkta val för studenter. Denna uppfinning från 3M ger dig möjlighet att höra ljud i olika frekvenser utan att placera om bröststycket. Genom att helt enkelt justera mängden tryck som utövas på bröststycket kan studenterna höra olika typer av ljud – fast tryck för ljud med hög frekvens, lätt tryck för ljud med låg frekvens. Med övning kommer studenterna att lära sig att snabbt hitta och särskilja olika ljud från varandra utan att flytta bröststycket.

Titta på en video om flytande membran.

 • Närbild på ett 3M™ Littmann® Cardiology IV™ Stetoskopbröststycke.
  Flytande membran

   

 • Illustration av bröstkorg med auskultationsplatser indikerade med blå prickar.
  Auskultationsvideo

   


 • Mångsidiga bröststycken hjälper till att lära ut ett stort antal auskultationstekniker.

  Bröststyckena på stetoskopen Classic III och Cardiology IV är dubbelsidiga med flytande membran på både den vuxna och den pediatriska sidan, vilket innebär att du bara behöver ett stetoskop för att öva på att lyssna på patienter av alla åldrar och storlekar. Föredrar du att lära ut auskultation med öppen klocka? Titta på videon för att se hur den pediatriska sidan på båda stetoskopen kan omvandlas till en traditionell öppen klocka genom att byta ut allt-i-ett membranet mot en icke-kylande ring.

  Granska specifikationerna och stilarna på Classic III-stetoskopet.

  Granska specifikationerna och stilarna på Cardiology IV-stetoskopet.

 • Händer som håller i ett 3M™ Littmann® Classic III™ Stetoskopbröststycke och avtagbart membran.

   Resurser för att lära ut auskultation.

Utnyttja våra klassrumsresurser för att föra vidare viktig information till dina studenter.