Banderoll för 3M™ Littmann® CORE digitalt stetoskop

3M™ Littmann® CORE digitalt stetoskop

En ny klass ifråga om tydlighet.

LÄS MER

Lyssna som aldrig tidigare.

 • En närbild av det auskulterade bröstet
  Upp till 40x förstärkning

  Den enastående akustiken i vårt kardiologiska stetoskop låter ännu bättre med upp till 40x förstärkning (vid toppfrekvens jämfört med analog inställning). Nu är det lättare att höra svårfångade ljud och ställa diagnos.

 • Läkare som auskulterar efter lungljud
  Aktiv brusreducering

  Hjälper till att ta bort störande ljud, som är vanliga i hektiska miljöer, med vår aktiva brusreduceringsteknik. Det kan hjälpa dig att lyssna genom att minska oönskat bakgrundsbrus, så att du kan fokusera på att lyssna på det som är viktigt: din patient och hans/hennes kroppsljud. Hör skillnaden

 • Närbild på läkare med ett stetoskop i öronen
  Mjukt tätande öronoliver
  Våra åtsittande, mjukt tätande öronoliver passar öronen för att bilda en utmärkt akustisk tätning samtidigt som de har en bekväm passform. Detta innebär att du kan lyssna säkert och bekvämt.
 • Läkare som håller 3M Littmann CORE digitalt stetoskop på bröstet på en man
  Flera lyssningsinställningar

  Med en enda knapp kan du snabbt växla mellan analoga och förstärkta lyssningsinställningar för att passa dina behov. Dessutom kan du, tack vare ett dubbelt flytande membran (för vuxna patienter och pediatrik), lyssna på både hög- och lågfrekventa ljud utan att behöva flytta bröststycket.

 • Läkare som auskulterar och visar en app på en surfplatta
  Ansluter till Eko programmet

  Med trådlös Bluetooth® anslutning kan 3M™ Littmann® CORE Digital Stethoscope anslutas och paras med en mängd olika mobilenheter för att du ska kunna visualisera, spela in och spara ljud genom en knapptryckning.

 • Läkare som auskulterar bröstet på en pojke medan han tittar på telefonappen
  Designad för att vara bekväm.
  Med ett vinklat headset som är anpassat för att passa dina hörselkanaler och ett bröststycke som du kan hålla som du själv vill, är 3M™ Littmann® CORE digitalt stetoskop designat för att vara bekvämt vid patientbedömningar.

Banderollbild med blå gradient
Testa 3M™ Littmann® CORE digitalt stetoskop idag

Köp nu från en auktoriserad distributör


Instruktionsvideor för 3M™ Littmann® CORE digitalt stetoskop

 • närbild av ett littmann CORE digitalt stetoskop som synkroniseras med EKO-mobilappen
  Produktöversikts- och installationsvideo för 3M™ Littmann® CORE digitalt stetoskop (2:54)

  Lär dig mer om hur du kommer igång med ett 3M™ Littmann® CORE digitalt stetoskop.

 • läkare som använder ett littmann digitalt stetoskop på bröstet på en patient
  Video om AI-analys av blåsljud med 3M™ Littmann® CORE digitalt stetoskop (0:45)

  Se hur 3M™ Littmann® CORE digitalt stetoskop kan göra det enklare att detektera blåsljud i hjärtat med hjälp av AI.

  endast tillgängligt i vissa länder

 • Läkare som använder en bärbar dator för att titta på videon som visar en auskultation på distans
  Video som visar en auskultation på distans med 3M™ Littmann® CORE digitalt stetoskop (1:14)

  Se och lär dig hur du kan genomföra telemedicinbesök med 3M™ Littmann® CORE digitalt stetoskop.

  endast tillgängligt i vissa länder


 • Ett 3M Littmann CORE digitalt stetoskop som är anslutet till Eko-programvaran på en telefon.

  Spela in. Analysera. Dela.

  Gör mer än någonsin med trådlös anslutning. Det FDA-godkända digitala stetoskopet 3M™ Littmann® CORE fungerar med Eko-programvara och iOS- och Android-enheter vilket ger dig ett HIPAA-kompatibelt (Health Insurance Portability and Accountability Act) sätt att spara och kommentera 15, 30, 60 eller 120-sekunders inspelningar på en säker instrumentpanel. Skapa ett bibliotek med hjärtljud för att övervaka ett sjukdomsförlopp, eller för utbildning, eller för att till och med säkert dela dina inspelningar med kollegor. Du kan dessutom använda Eko Artificial Intelligence för att underlätta detektering av blåsljud i hjärtat (prenumeration krävs; endast tillgängligt i vissa länder).

  Hämta med hjälp av appen

  Hämta-knapp med App Store-logotyp. Hämta-knapp med Play Store-logotyp.


Läs mer om Littmann-stetoskop

Läs de senaste bloggartiklarna om Littmann-stetoskop


banner azul publicitando o website da 3M littmann
Låt oss hålla kontakten.

Håll dig uppdaterad med hjälp av e-postmeddelanden från Littmann® Stetoskop.

PRENUMERERA NU
för nära  
 • Alla fält är obligatoriska såvida de inte angetts som valfria.

 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Skicka Submit

Vi ber om ursäkt...

Ett fel inträffade då informationen skickades in. Försök igen senare...

Tack!

Formuläret har skickats.

Vanliga frågor om 3M™ Littmann® CORE digitalt stetoskop

STETOSKOP OCH DIGITALA FÄSTANORDNINGAR

 • 3M™ Littmann® CORE digitalt stetoskop är det mest avancerade Littmann-stetoskopet hittills. Det levereras som en förmonterad kombination av ett 3M™ Littmann® Cardiology IV™-stetoskop och en CORE digital fästanordning. CORE digital fästanordning säljs även separat. Det är inte ett stetoskop i sig själv utan en anordning som kan monteras manuellt på ett Littmann Cardiology IV-stetoskop.
 • 3M™ Littmann® CORE digitalt stetoskop levereras förmonterat och testat, så att du enkelt kan börja använda det direkt. Du får alla egenskaperna hos ett 3M™ Littmann® Cardiology IV™-stetoskop – suverän akustik, komfort och kvalitet – och dessutom upp till 40x volymförstärkning (vid toppfrekvens jämfört med analogt läge), aktiv brusreducering samt ljudvågsvisualisering genom anslutning till en app på en mobil enhet. I vissa områden (inklusive USA) ger Eko-appen dessutom möjlighet att använda de FDA-godkända Eko-programvarufunktionerna för att detektera misstänkta blåsljud, utan extra kostnad. När du köper ett 3M™ Littmann® CORE digitalt stetoskop sköter vi monteringen, och du får en enda kontaktpunkt för service och support från 3M™ Littmann® Stetoskop.
 • Med ett Littmann CORE digitalt stetoskop kan du växla mellan analogt och förstärkt lyssningsläge och ansluta till en mobil enhet via Bluetooth®, och det har ett dubbelsidigt bröststycke med två flytande membran. Littmann elektroniskt stetoskop, modell 3200, har utgått ur sortimentet. Det kan endast användas med förstärkt lyssningsläge, är inte kompatibelt med mobila enheter och har endast ett ensidigt elektroniskt membran.

PRISER OCH INKÖPSSTÄLLEN

 • 3M™ Littmann®-stetoskop säljs via auktoriserade återförsäljare som sätter sina egna priser. Om du vill hitta en auktoriserad återförsäljare nära dig går du till Littmann.se och väljer Här köper du. Du kan också kontakta ditt närmaste regionala 3M-kontor. Registrera dig för att få e-post från 3M Littmann eller följ med i våra sociala medier, så får du snabb information om vilka produkter som är tillgängliga i ditt land och internationellt.

KOM IGÅNG

 • Läs snabbstartsguiden som medföljer i förpackningen.
 • När ett 3M Littmann CORE digitalt stetoskop är avstängt fungerar det som ett mekaniskt (analogt) stetoskop, utan förstärkning. Om du vill starta det förstärkta lyssningsläget på ditt digitala 3M Littmann CORE-stetoskop trycker du på strömknappen. LED-lampan börjar blinka. Nu kan du höra förstärkta och filtrerade ljud i öronoliverna.

  LED-lampan på den digitala CORE-enheten ger information om dess status:
   

  1. Blinkande vitt sken: Enheten är PÅ och redo att kopplas till Eko-mobilappen.
  2. (Du behöver inte parkoppla appen via Bluetooth® för att förstärkningen ska fungera. Däremot behöver du en parkoppling med appen för att visa ljudvågsvisualiseringar och använda funktioner för att registrera eller dela ljud samt AI-funktioner.)
    

  3. Fast vitt sken: Enheten är PÅ och parkopplad med Eko-appen.
  4. Gult sken: Enheten är inkopplad och laddas.
  5. Blinkande gult sken: LÅGT batteri.
  6. Grönt sken: Enheten är inkopplad och fulladdad.

  (Obs! Den digitala CORE-enheten kan inte användas medan den laddas.)

 • När 3M Littmann CORE digitalt stetoskop inte har använts på 5 minuter går det över i standbyläge. Starta enheten igen genom att stänga av strömmen och sedan slå på den igen.
 • Hämta Eko-appen från Apple App Store® eller Google Play™ Store, starta appen och skapa ett Eko-konto. Aktivera Bluetooth® på din telefon eller surfplatta, starta Eko-appen och starta 3M Littmann CORE digitalt stetoskop. Parkoppla sedan stetoskopet med enheten enligt instruktionerna i appen.
 • Ja. Appen finns på engelska för alla plattformar. Appen finns på spanska, tyska, franska, portugisiska och italienska för Android™, och så småningom också för iOS. Fler språk kommer att läggas till på båda plattformarna i framtiden.
 • Eko planerar att göra den nya versionen av Eko-appen tillgänglig för fler länder under 2023. Håll ögonen öppna efter mer information.
 • Inga data lagras i appen. Appen fungerar bara som ett gränssnitt mellan webbplattformen och dina data. Eko-appen bygger på en molnbaserad programvara där alla data lagras i molnet i USA. Datasäkerhet är en av våra högsta prioriteringar. Eko har policyer, förfaranden och tekniska skyddmekanismer (som uppfyller HIPAA-reglerna) på plats för patient- och kunddata. Eko använder 256-bitars AES-kryptering med hanterade nycklar för patientdata (enligt HIPAA-reglerna och NIST-rekommendationerna). Krypterade säkerhetskopior skapas varje dag. Eko-appen uppfyller också GDPR-kraven i EU.
 • Den nya appen är kompatibel med iOS version 13 eller senare. Den fungerar inte på iPhones med iOS 12 eller äldre versioner. Om du använder iOS 12 eller äldre versioner kan Eko-appen inte uppdateras till den nya versionen, men du kan fortsätta använda den tidigare versionen. En fullständig lista med kompatibla Android-enheter finns på den här sidan.
 • Kontrollera att du lyssnar med membranet på den aktiva sidan av bröststycket. Endast en sida av bröststycket är akustiskt aktiv åt gången, vilket visas med en markering på stammen. Vrid på bröststycket för att ändra vilken sida som är aktiv.

  Innan du sätter in öronoliverna ska du se till att de är riktade framåt, bort från dig. Det gör att öronbyglarna hamnar rätt i hörselgångarna så att de känns bekväma och så att ljudöverföringen blir så bra som möjligt. Det är också viktigt att öronoliverna sluter tillräckligt tätt mot hörselgångarna. Om du har svårt att få tillräcklig tätning ska du justera headsetet så att det sitter så bra som möjligt på just dig. Om det behövs kan du byta ut öronoliverna mot en mindre storlek (medföljer i förpackningen).

  Se “Använda ditt stetoskop”.

 • Du kan höra ljudet i trådlösa hörlurar med Bluetooth®, genom att parkoppla ditt Littmann CORE-stetoskop med Eko-appen på din mobila enhet och sedan använda funktionen för att spela upp i hörlurar i Eko-appen. På så sätt kan du höra ljudet i realtid via Bluetooth® och appen. Använd ljudinställningarna för att spela upp ljud trådlöst i hörlurarna från telefonen. Det går inte att parkoppla ett Littmann CORE digitalt stetoskop direkt till ett par trådlösa hörlurar med Bluetooth®.

  Om du använder Eko-appen och externa högtalare eller hörlurar för att lyssna i realtid rekommenderar vi att du använder högtalare/hörlurar med sladd, för bästa ljudkvalitet. Trådlösa hörlurar kan ge varierande ljudkvalitet. Mer information finns här.

 • När du spelar upp inspelade hjärt- och lungljud från en telefon eller surfplatta rekommenderar vi starkt att du använder hörlurar av hög kvalitet. Telefonhögtalare ger inte tillräckligt bra ljudkvalitet. Om du ändrar volymen på 3M Littmann CORE digitalt stetoskop under inspelningen påverkas inte volymen på det inspelade ljudet i appen. Därför behöver du justera uppspelningsvolymen i appen eller på den mobila enheten.
 • För den appversion som släpptes i mars 2022 i USA: När stetoskopet är anslutet till appen kan du välja filter genom att gå till Menu -> App Settings -> CORE Audio Filter (Meny - Appinställningar - CORE-ljudfilter) i Eko-mobilappen. Du behöver alltså inte röra stetoskopet. Standardfiltret är Wide (Brett) men du kan även välja filtret Cardiac (Hjärta) eller Pulmonary (Lungor) om du vill framhäva de lägre respektive högre frekvenserna i ljudprofilen. Filterinställningen sparas när du stänger av appen.

  Övriga versioner: När stetoskopet är anslutet till appen kan du välja filter på menyn Settings (Inställningar) i Eko-mobilappen. Du behöver alltså inte röra stetoskopet. Standardfiltret är Wide (Brett) men du kan även välja filtret Cardiac (Hjärta) eller Pulmonary (Lungor) om du vill framhäva de lägre respektive högre frekvenserna i ljudprofilen.

 • Du bör alltid utföra auskultationer i en tyst miljö, så långt det är möjligt. Littmann CORE digitalt stetoskop har aktiv brusreducering, men en del ljud från omgivningen kan ändå höras under en auskultation.

  Tack vare 3M-tekniken med flytande membran kan du höra ljud på olika frekvenser genom att endast justera trycket på bröststycket. Håll bröststycket med ett lätt tryck mot patientens bröst för att höra lågfrekventa ljud, och tryck lite hårdare för att höra ljud på högre frekvenser. Om du använder Eko-appen och externa högtalare eller hörlurar för att lyssna i realtid rekommenderar vi att du använder högtalare/hörlurar med sladd, för bästa ljudkvalitet. Trådlösa hörlurar kan ge varierande ljudkvalitet. Mer information finns här.

 • Ett 3M Littmann CORE digitalt stetoskop kan inte kopplas direkt till hörapparater. Om du har hörapparater med Bluetooth® som kan anslutas till din telefon kan du dock använda funktionen för att spela upp i hörlurar i appen, så spelas ljud upp trådlöst i hörapparaterna från telefonen. Det är ett krav att du rådgör med din audiolog, som måste kontrollera att dina hörapparater kan producera de nödvändiga frekvenserna för en diagnostisk auskultation. Mer information finns här.

 • För den appversion som släpptes i mars 2022 i USA: 3M Littmann CORE digitalt stetoskop är utrustat med aktiv brusreducering, som aktiveras eller inaktiveras från Menu -> CORE Settings (Meny - CORE-inställningar) i Eko-appen. Standardinställningen i appen är AV. Om du stänger av stetoskopet inaktiveras också aktiv brusreducering.

  Övriga versioner: 3M Littmann CORE digitalt stetoskop är utrustat med aktiv brusreducering, som aktiveras eller inaktiveras från menyn Settings (Inställningar) i Eko-appen. Standardinställningen i appen är AV. Om du stänger av stetoskopet inaktiveras också aktiv brusreducering.

 • För den appversion som släpptes i mars 2022 i USA: Tryck på Patients i Eko-appen, välj den aktuella patienten och välj sedan inspelningen. Tryck sedan på Share (Dela) och följ instruktionerna. Mottagaren behöver inte ha något Eko-konto för att kunna ta emot och öppna filerna.

  Övriga versioner: I Eko-appen väljer du Patients > Select patient > Edit (Patienter > Välj patient > Redigera). Tryck sedan på Share patient (Dela patient). Därefter kan du ange mottagarens e-postadress, så skickas ljudinspelningarna dit. Observera att mottagaren också måste ha ett Eko-konto för att kunna se de delade inspelningarna.

 • När lampan på ett 3M Littmann CORE digitalt stetoskop eller en CORE digital fästanordning börjar blinka med gult sken ska du ladda enheten. Sätt i den medföljande mikro-USB-kabeln i enhetens USB-port och anslut den andra änden (USB-A) till en UL-certifierad USB-laddningskontakt (max 5 volt). LED-lampan på enheten börjar lysa med fast gult sken, vilket visar att den laddas. När enheten är fulladdad lyser i stället ett fast grönt sken.
 • Om batteriet är helt urladdat tar det normalt cirka 2,5 timmar att ladda upp det helt. När stetoskopet är fulladdat kan det normalt användas i 8 timmar med den digitala enheten påslagen. Vi rekommenderar att du stänger AV den digitala enheten mellan varje användning, så håller batteriet längre.

  OBS: Den digitala enheten kan inte startas medan den är ansluten och laddas. Användaren kan inte utföra service på några delar av den digitala enheten, och den är inte avsedd att öppnas av användaren.

 • Den digitala enheten försätts automatiskt i standbyläge efter 5 minuter för att spara på batteriet. Den vita LED-lampan på den digitala enheten släcks när standbyläget aktiveras, och strömknappen förblir i nivå med volymknapparnas yta (dvs. i läget PÅ).

  Om du vill slå PÅ den digitala enheten igen ska du först stänga AV den med knappen och slå PÅ den igen. Den vita LED-lampan tänds för att visa att enheten är PÅ.

 • Volymen kan höjas i 7 steg för att ge upp till 40x förstärkning (vid toppfrekvens, jämfört med analogt läge) när du lyssnar med stetoskopets öronoliver. Höj volymen genom att trycka på plusknappen på sidan av den digitala enheten, eller sänk volymen genom att trycka på minusknappen. Om du lyssnar på ljudet i hörlurar via din mobiltelefon eller surfplatta ska du i stället justera volymen på telefonen eller surfplattan, eftersom stetoskopets volymknappar inte påverkar ljudvolymen när du lyssnar på det här sättet. Obs! Om du spelar in ljud i Eko-appen på din mobila enhet påverkas inte volymen på inspelningen om du ändrar volymen på den digitala enheten. Du behöver därför justera uppspelningsvolymen i appen eller på den mobila enheten.
 • Ja, stetoskopet kan graveras med laser. Andra gravyrmetoder rekommenderas inte eftersom det kan öka friktionsljuden vid auskultation. Stetoskopet får inte demonteras på något sätt, till exempel genom att du drar isär slangarna eller lossar skruvar i stammen.

EKO AI

 • Eko AI är en serie algoritmer för maskininlärning och artificiell intelligens som hjälper läkare att detektera misstänkta blåsljud i hjärtat (detektering av blåsljud är endast tillgängligt i USA, men kommer att bli tillgängligt i fler länder i framtiden).

GARANTIINFORMATION

SERVICE OCH SUPPORT

 • Om du behöver service eller support för ett Littmann CORE digitalt stetoskop i USA kan du besöka littmann.com/service eller ringa 1-800-228-3957. Välj knappval 1 för Littmann följt av knappval 2, och sedan knappval 1 för 3M Littmann CORE Support.

  Om du behöver service eller support för ett Littmann CORE digitalt stetoskop i ett annat land än USA går du till littmann.com och letar upp kontaktuppgifter för ditt lokala 3M-kontor.

  Om du behöver service eller support för ett Littmann CORE digitalt stetoskop i Europa, Mellanöstern eller Afrika kontaktar du ditt lokala 3M-kontor, eller skickar e-post till 3M.littmann.emea@mmm.com

  För Littmann CORE digitalt stetoskop i Kanada kan du skicka e-post till CAService@mmm.com eller ringa 1-800-268-6235.

  Om du behöver hjälp med en CORE digital fästanordning eller har frågor om Eko-appen kan du gå till support.ekohealth.com (gäller hela världen).

PRODUKTSPECIFIKATIONER

RENGÖRING OCH SKÖTSEL

 • Rengör de yttre delarna mellan varje patientundersökning med servetter med 70 % isopropylalkohol. Under normala omständigheter behöver CORE digital fästanordning inte tas av från stetoskopet under rengöring. Membranen, det icke-kylande klocköverdraget och öronoliverna kan tas av vid behov för grundlig rengöring. Kontrollera att alla delar och ytor är torra innan de monteras igen. För att ta av en öronoliv tar du ett stadigt grepp om den med tummen och pekfingret, håller i öronbygeln med den andra handen och rycker snabbt loss öronoliven. När öronoliven ska sättas tillbaka trycker du fast den mindre änden av den på bygeln tills den fastnar med ett klick. Kontrollera att öronoliverna sitter ordentligt fast på headsetet innan du sätter dem i öronen, för att förhindra skador i hörselgångarna. Förhindra skador på stetoskopet genom att: inte sänka ned stetoskopet i någon vätska, inte utsätta det för någon steriliseringsprocess (t.ex. autoklavering eller med flytande kemikalier) och inte förvara det i stark värme.